Het is zó makkelijk om van jou te houden

Kan je deze voelen? Laat hem voor de grap eens binnenkomen. Stel je voor dat iemand dat tegen je zegt, wat gebeurt er dan in je? Ik voel me gelijk ontspannen. Ik hoef dus niks te doen daarvoor?! Wat een opluchting! Daarna ook wel de gedachte van JAJA je zou me eens echt moeten kennen. Ongeloof.

In de les van deze week hebben we het hier over gehad. Altijd leuk om kort in gesprek te gaan. Maar we kwamen er vooral achter dat so called LIEFDE en HOUDEN VAN voorwaardelijk is. Ik hou van je, tot dat je de buurvrouw gaat zoenen ;-)

Ik hou van je maar...

De liefde die het dichtst bij onvoorwaardelijke liefde komt is die van moeder naar kind. Je wordt blijkbaar geboren met heel veel potjes om te breken.

Kun je onvoorwaardelijk van jezelf houden? Kun je zien wanneer je hard bent voor jezelf en wiens stem hoor je dan eigenlijk. De stem van de maatschappij, de stem van je moeder of van een leraar? Wanneer ben je die stem gaan geloven en is het jouw overtuiging geworden?

Blogbericht Leneke van der Velde Yoga Centrum Veenendaal

Dit soort dingen bewust maken. Beetje soul searchen kan helemaal geen kwaad. Sterker nog het kan je zoveel goed doen.

Liefdevol kijken naar je eigen denken, je overtuigingen en je handelingen die daaruit volgen. Het zal ervoor zorgen dat je dan steeds makkelijker a la Harry Jekkers voor de spiegel staat een fantastisch mens ziet en zonder mitsen en maren kan zeggen: het is zó makkelijk om van jou te houden.

Daar gaat de wereld van opknappen. Zeker weten.