Break free!

Toen ik pilates lessen gaf, moest ik heel precies zijn in mijn uitleg om ervoor te zorgen dat de oefening goed uitgevoerd werd. Want ieder lijf is slim en wil gemak. Elk lichaam zoekt easy en vanzelf de weg en plek waar het wel sterk is. Niet alleen tijdens het sporten trouwens.

Je hele lichaam zoekt altijd naar moeiteloos en makkelijk. Dat is je grondtoon. Zo ben je geboren. Niet uit gemakzucht of luiheid, maar juist om optimaal te functioneren.

Soms na teveel spanning, een trauma of gewoon een lange periode teveel willen, kan je lichaam de automatische stand naar ontspanning kwijt geraakt zijn. Dan lukt het niet meer vanzelf in de moeiteloze modus te komen.  Je blijft maar ‘aan’ staan, blijft maar spanning voelen.

Samen kunnen we gaan oefenen om de automatische ontspanningsmodus weer wakker te maken. En echt, opeens… ís het daar weer. Je lichaam die tijdens het wachten van spanning naar ontspanning gaat. Van moeite doen naar moeiteloos. Dit zal alles raken. Ten goede! Je denken, je energielevel en je stressbestendigheid. Ook fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.


Samen werken we aan deze reset in één op één sessies. Via o.a. de adem en beweging. Ben jij er klaar voor om dat constante gevoel van spanning los te laten? Do jij want to break free? Je weet me te vinden!

Blogbericht Leneke van der Velde Yoga Centrum Veenendaal