De distel een ademhalingsoefening en paracetamollen

Tijdens een cursus tuinieren (niet overbodig) leerde ik waarom er op bepaalde delen in mijn tuin zoveel distels staan. De distel is net als ander ‘onkruid’ een signaal plant. Een indicator.

Hij laat zien dat de grond te hard is en met zijn diepe penwortel breekt hij de grond. Zo kunnen andere planten makkelijker wortelen en wordt de grond beter doorlaatbaar. Samenwerking dus.

Hij laat zien wat het probleem is en hij lost het op ook nog! De distel eruit halen is dus zoiets als de tuinman ontslaan. Beetje jammer.

En ja … nu volgt de parallel naar je lichaam.

Een gespannen adem, hoofdpijn, pijnlijke schouder …. Ze zijn net als de distel een indicator.

Blogbericht Leneke van der Velde Yoga Centrum Veenendaal

Je kan ademhalingstechnieken doen, je kan een paracetamolletje nemen, oefenen ….. het kan je klachten verlichten maar kijk je niet verder dan mis je (mogelijk) een belangrijk signaal.

Je lijf werkt vóór jou, in jouw voordeel. Net als de distel. Om te weten te komen wat er onder of achter het pijntje ligt mag je de taal van je lichaam te leren spreken. Oefenen om te gaan samenwerken. Blijf je ‘hangen’ in ademhalingsoefeningen of aspirine nemen dan ontneem je jezelf de prachtige kans om te groeien.

Vind je het leuk hier meer over te leren? Wil je de taal van je lichaam leren spreken? Tijdens de yoga les ga je daar elke keer mee aan de slag. Ook in een persoonlijk traject kunnen we kijken waarom jouw disteltje woekert. Hmmmm dat klinkt vaag he? Maar ik gok  dat je precies weet wat ik bedoel!